dog6Alle hunder må trene, både for å holde seg i form og for å få ut overflødig energi. En hund som ikke får utfoldet seg nok, kan bruke energien på andre måter, for eksempel til å ødelegge møbler og sko. Da er det bedre den får god mosjon. Her er noen gode treningsaktiviteter for hunden.

Joggeturer

Ta med deg hunden når du jogger. Da får både du og hunden mosjon, og dere får tilbrakt kvalitetstid sammen. Du kan også ta med hunden når du sykler, men da må du først lære hunden hvordan den skal løpe ved siden av sykkelen.

Fotturer

Fotturer i skogen, på fjellet eller bare på landeveien passer fint for hund og eier. Ikke nøy deg med et par korte lufteturer, men gå så langt at både du og hunden blir andpusten og får ut litt energi. Da får du en hund som sover roligere etter turen.

Agility

Agility er å lære hunden å løpe gjennom en hinderløype. Dette er morsomt og spennende både for hund og eier. Noen konkurrerer innen agility, men du trenger ikke å delta i konkurranser. Du kan lage din egen hinderbane i hagen, med hopp, tunneler, pinner til slalåm og vipper.

Lydighetstrening

Lydighet er viktig. Hunden skal adlyde når du roper på den, ellers kan den løpe vilt rundt og skremme både folk og dyr. Lær den å sitte, ligge og ikke minst komme på kommando. Ha kontroll over den. Start lydighetstreningen tidlig.

Triks

Lær hunden triks. Jo mer intelligent en hund er, desto viktigere er det at den lærer seg lydighet og andre triks, for en intelligent hund kjeder seg raskere enn en mindre intelligent hund. Når hunden får noen morsomme utfordringer, får den brukt intellektet sitt, og kjeder seg ikke like raskt.

Skattejakt

Lær hunden å snuse seg fram til godbiter. Dette kan være spennende for både valper og voksne hunder. Hunder trenger å bruke luktesansen sin, samtidig som de bruker intellektet. Start enkelt, og gjør skattejakten mer krevende etter hvert.

Frisbee

Hunder elsker å hoppe, løpe og fange ting. Lær hunden å jakte på en frisbee. Kast den til hunden, og la den fange den i luften. Tenk på at en plastfrisbee kan være hard når den treffer hunden. Kjøp gjerne en frisbee som er laget av stoff. Disse finnes blant annet i leketøysbutikker, og gjør ikke vondt når de treffer kroppen eller munnen. En myk frisbee passer også godt til valper, men kjøp gjerne flere, i tilfelle hunden biter den i stykker.

Klassikeren

dog7Å kaste pinne til hunden er en klassiker som aldri går av moten. Kast pinne i hagen, i parken, i skogen eller ut i vannet. Ikke kast pinnen i vannet dersom hunden ikke liker å svømme, for det er ikke alle hunder som elsker vann.

Trening er viktig for hunder og hundeeiere, så ta med deg din firbeinte venn ut i hagen eller i parken og ha det moro sammen mens dere begge får litt ekstra mosjon.